Over ons

Ons? Zie Eco-Niche als een atoom of een appel. We hebben een vaste kern en een schil. De kern bestaat uit Willem van Esch en Carolien van der Graaf en is winterhard. Bij ons kunt u het gehele jaar terecht. Tijdens het veldseizoen groeien we aan tot een fantastisch team van biologen inclusief zzp-ers en zonder hen zou Eco-Niche niet zijn wat het nu is. Ons netwerk stelt ons in staat om grote projecten aan te nemen en zorgt tevens voor een stuk kwaliteitsborging. In het bijzonder noem ik hier Ingrid en CoCo, die er elk jaar weer bij zijn.

Willem van Esch (MSc), bioloog en oprichter van Eco-Niche:

In 2007 ben ik als bioloog afgestudeerd bij het Centrum voor Milieuwetenschappen aan de Universiteit van Leiden. Tijdens de master track ‘Biodiversity & Sustainability’ vond ik mijn eigen balans op het raakvlak natuur en maatschappij. Een breder vak dan vaak gedacht wordt. Ik vormde een nuchtere visie, waarbij natuur,mens en economie samen kunnen gaan. Iets wat nog steeds zeer bruikbaar is in mijn huidige werk.

Carolien van der Graaf (MSc), ecologisch adviseur:

Ik ben gestart als milieukundige met affiniteit voor natuur. Na mijn master biologie in Leiden is dat bijna automatisch overgegaan in biologe met affiniteit voor milieu. Als duurzaam bouwen adviseur zette ik me al in voor het integreren van bouwen en natuur. Als ecologisch adviseur pas ik deze kennis nu ook toe in het veld en bij advies over effecten van bouwplannen op natuur.